Справа порту «Південний»: суд пом'якшив домашній арешт підозрюваній

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання про продовження строку запобіжного заходу підозрюваній у вигляді домашнього арешту у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд пом'якшив цілодобовий на нічний домашній арешт директорці фірми «СМ ПАРТС» Ользі Шараповій, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 млн грн збитків державному підприємству «Морський торговельний порт «Південний».

Таке рішення 21 січня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

29 жовтня суд відправив Шарапову під цілодобовий домашній арешт. Пізніше суд продовжив його до 24 січня. У зв'язку з закінченням строку дії запобіжного заходу прокурор САП подав клопотання про його продовження.

Вивчивши документ, суддя задовольнила його частково і пом'якшила цілодобовий на нічний домашній арешт. Також суд продовжив Шараповій наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Южного Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із низкою осіб.

Як відомо, слідство встановило, що перший заступник директора порту «Південний» Роман Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн. Раніше в межах цієї справи 23 травня 2018 року НАБУ провело обшук у порту «Південний». Після цього в порту «Південний» розповіли про обшуки НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: