ТЕЦ Дубневичів: троє обвинувачених не з'явилися до суду

Читать на русском
Антикорупційний суд визнав неповажними причини неявки трьох обвинувачених та одного адвоката у межах справи про привласнення газу.
Новояворівська ТЕЦ

Вищий антикорупційний суд визнав неповажними причини неявки трьох обвинувачених у межах кримінального провадження про привласнення природного газу НАК «Нафтогаз України» на загальну суму 1,4 млрд грн Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, власниками якої є брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення 11 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Під час засідання судді поставили на вирішення питання поважності причин неявки обвинувачених та накладення грошового стягнення. Зокрема, йшлося про обвинувачених колишнього директора фірми «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка, його ексзаступника Ігоря Ільківа та колишнього керівника ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександра Олексюка. Прокурор САП вважав, що у обвинувачених відсутнє належне документальне підтвердження причин неявки. Водночас адвокати просили засідання відкласти і визнати поважними причини неявки.

Вислухавши обидні сторони, судді вирішили визнати неповажними причини неявки обвинувачених Артимка, Ільківа та Олексюка. Також колегія наклала на кожного обвинуваченого грошове стягнення розміром 1135 грн. Окремо судді визнали неповажною причину неявки адвоката Остапа Костича.

Як відомо, суд наклав арешт на Новояворівську та Новороздільську ТЕЦ, а також передав їх в управління АРМА. Вказане було зроблене у межах справи про привласнення газу НАК «Нафтогаз України» цими ТЕЦ.

Нещодавно Національне антикорупційне бюро оголосило нові підозри особам, яких вже обвинувачують у справі заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ. За даними «Слово і діло», серед підозрюваних ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати «газову справу Дубневичів». Нещодавно обвинувачений у цій справі виїхав за кордон на лікування, але пізніше повернувся до України. Адвокати обвинувачених хотіли передати цю справу до Львова, проте ВАКС залишив її у себе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: