«Газова справа Дубневичів»: обвинувачений виїхав на лікування без дозволу

Читать на русском
Обвинуваченого у справі заволодіння державним природнім газом оголосили в розшук, бо той виїхав за кордон без дозволу.
Ігор Артимко

Обвинувачений у так званій «газовій справі братів Дубневичів» про заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» на суму понад 1,4 млрд грн керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко без дозволу виїхав за кордон на лікування й досі не повернувся.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили джерела в антикорупційних правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, Артимко ще 13 грудня виїхав за кордон на лікування і навіть не отримав обвинувальний акт. Тому його оголосили в розшук, а матеріали відносно директора «Енергія-Новий Розділ» виділили в окреме провадження.

Як повідомили джерела, адвокати Артимка заявляли, що їх клієнт мав минулого тижня повернутися в Україну. Проте, за словами співрозмовників, обвинувачений нібито продовжив лікарняний.

За версією НАБУ і САП, ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

За версією сторони обвинувачення, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» в обсязі 308,34 мільйона кубічних метрів, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн. Нещодавно САП передала цю справу до суду.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив на 21 січня підготовче засідання у справі. Раніше НАБУ завершило його розслідувати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: