ТЕЦ Дубневичів: суд анулював договір з попереднім управителем

Читать на русском
Господарський суд визнав недійсними договори між Нацагентством та приватною компанією про управління двома теплоелектроцентралями.

Господарський суд визнав недійсними попередні угоди про управління Новояворівською та Новороздільською теплоелектроцентралями, кінцевими власниками яких є брати Ярослав та Богдан Дубневичі.

Таке рішення ухвалив 12 серпня Господарський суд міста Києва, яке 24 листопада залишив без змін Північний апеляційний госпсуд, повідомляє «Слово і діло».

Компанії-власники ТЕЦ Дубневичів подали позов до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). В ньому вони просили визнати недійсним рішення тендерного комітету АРМА про обрання ПП «Гарант Енерго М» управителем двох ТЕЦ та сам договір про управління цим майновим комплексом. Вивчивши позов, Госпсуд Києва задовольнив його частково, визнавши недійсними лише договори управління.

Не погодившись з таким рішенням, АРМА подала апеляційну скаргу. Проте Північний апеляційний адмінсуд залишив її без задоволення.

Як відомо, суд наклав арешт на Новояворівську та Новороздільську ТЕЦ, а також передав їх в управління АРМА. Вказане було зроблене у межах справи про привласнення газу НАК «Нафтогаз України» цими ТЕЦ.

Нещодавно Національне антикорупційне бюро оголосило нові підозри особам, яких вже обвинувачують у справі заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ. За даними «Слово і діло», серед підозрюваних ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати «газову справу Дубневичів». Нещодавно обвинувачений у цій справі виїхав за кордон на лікування, але пізніше повернувся до України. Адвокати обвинувачених хотіли передати цю справу до Львову, проте ВАКС залишив її у себе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: