В Одеській області стартувала COVID-вакцинація

Читать на русском
В Одеській області почалася вакцинація проти COVID-19. Перше щеплення в регіоні отримав лікар-інфекціоніст.
oda.odessa.gov.ua

У четвер, 25 лютого, в Одеській області почалася вакцинація проти коронавірусу. Перше щеплення отримав лікар-інфекціоніст міської клінічної інфекційної лікарні Сергій Костенко.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

«Перше щеплення від COVID-19 в регіоні отримав лікар-інфекціоніст, завідувач дитячим відділенням Одеської міської клінічної інфекційної лікарні Сергій Костенко. Він працює в інфекційній лікарні, щодня контактує з хворими на коронавірус», - йдеться в повідомленні.

Всього Одеська область отримала 25 900 вакцин AstraZeneca (Covishield).

На першому етапі вакцину отримають медичні працівники стаціонарів, які надають допомогу хворим на короновірус (таких в Одеській області - 3547 осіб).

Нагадаємо, в Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19 індійською вакциною CoviShield (виготовлена за ліцензією Oxford/AstraZeneca). Першим щеплення отримав лікар-анестезіолог з Черкас Євген Горенко.

Перші партії вакцини від COVID також вже отримала Буковина і Закарпаття. Сьогодні, 25 лютого, вакцинація почалася в Києві.

Також повідомлялося, що Донецька область передасть частину отриманої вакцини військовим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: