Буковина і Закарпаття отримали перші партії вакцини від COVID

Читать на русском
До Чернівецької та Закарпатської областей привезли перші партії вакцини від коронавірусу. Вакцинувати почнуть вже сьогодні.
фото Чернівецька ОДА

До Чернівецької та Закарпатської областей привезли перші партії вакцини від коронавірусу. Щеплення в цих регіонах почнуть робити вже сьогодні.

Про це йдеться в повідомленні глав обласних ОДА.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

«Чернівецька область отримала 15 100 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). Цього вистачить, щоб захистити від вірусу 7550 жителів нашого краю. Вакцинація стартує, першими щеплення отримають близько сотні медиків мобільних бригад», - повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у Facebook.

За інформацією Закарпатської ОДА, в область привезли 14 500 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Спочатку планується вакцинувати 38 медичних працівників з мобільних бригад по імунізації і 1620 медиків, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Надалі мобільні бригади будуть вакцинувати працівників і жителів інтернатів або інших спеціалізованих установ догляду за літніми людьми, уточнили в ОГА.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавірусу. Станом на ранок 25 лютого щеплення отримали вже 159 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: