В Україні зареєстрували вакцину Pfizer – Ляшко

Читать на русском
В Україні пройшла реєстрацію вакцина від коронавірусу американської компанії Pfizer. Точні терміни її поставки поки невідомі.
Фото з відкритих джерел

В Україні пройшла реєстрацію вакцина від коронавірусу американської компанії Pfizer. Точні терміни її постачання поки що невідомі.

Про це на брифінгу розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Вакцинація в Україні буде добровільною, і вакцинація буде проводитися тільки зареєстрованими препаратами. В Україні зареєстрували два препарати... Це препарат Covishield/AstraZeneca, який проводиться на майданчику Serum Institute of India, а також зареєстровано вакцину Pfizer», – пояснив Ляшко.

Пандемія коронавірусу: скільки коштують вакцини Pfizer, Moderna та іншіАмериканська вакцина Moderna коштує 25-37 доларів за дозу, вакцина компаній Pfizer і BioNTech – 16-19,5 доларів.

Він додав, що поки не може сказати, де вироблятиметься вакцина Pfizer для України.

Нагадаємо, перша вакцина від коронавірусу прибула сьогодні в Україну – Covishield. Вона виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Тобто, є її аналогом.

Напередодні в країні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Препарат випускає індійський виробник Serum Institute.

У МОЗ повідомляли, в Україні з 1 березня 2021 року громадяни у віці від 18 до 59 років можуть записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19. Вони зможуть отримати щеплення на п'ятому етапі вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: