В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca

Читать на русском
В Україні вчора зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти коронавірусу для екстреного медичного застосування.
Фото: Reuters

В Україні вчора зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти коронавірусу для екстреного медичного застосування.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Зазначається, що вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca.

Цю вакцину вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський союз та Індія.

Голові МОЗ загрожує відставка у разі зриву вакцинації: як Степанов виконував обіцянкиМаксим Степанов на посаді міністра охорони здоров'я виконав 22 обіцянки, провалив – 24. Ще 96 зараз в процесі виконання.

У МОЗ пояснили, що вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute в Індії має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована.

Нагадаємо, сьогодні вранці прибуде в аеропорт Бориспіль літак з першою партією індійської вакцини від коронавірусу Covishield, про постачання якої в Індії домовлявся міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: