ВООЗ обіцяє виплачувати компенсації за побічні ефекти від COVID-вакцин

Читать на русском
ВООЗ буде виплачувати компенсації за серйозні побічні ефекти від застосування вакцин проти коронавірусу громадянам країн, що увійшли до програми COVAX.
фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я буде виплачувати компенсації за серйозні побічні ефекти від застосування вакцин проти коронавірусу громадянам 92 бідних країн-членів глобальної програми COVAX.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє The Guardian.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

За даними видання, ВООЗ вже погодила план виплат компенсації.

«Надаючи одноразову компенсацію в повному і остаточному врегулюванні будь-яких претензій, програма COVAX спрямована на значне скорочення необхідності звернення до судів, оскільки це є потенційно тривалим і дорогим процесом», - йдеться в повідомленні.

Компенсацію зможуть отримати постраждалі від серйозних побічних ефектів, пов'язаних з вакциною, отриманою в рамках COVAX.

План компенсації поширюється на 92 бідні країни, серед яких більшість держав Африки і Південно-Східної Азії. Програма буде діяти до 30 червня 2022 року.

У виданні зазначають, що країни, які самостійно фінансують свої закупівлі вакцини від COVID-19, також планують ввести програми відповідальності.

Нагадаємо, сьогодні до України прибула перша партія вакцини від коронавірусу індійського виробництва - Covishield. Вона виготовлена ​​за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Тобто, є її аналогом.

Напередодні в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Препарат випускає індійський виробник Serum Institute.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: