З 1 березня українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію – МОЗ

Читать на русском
Вакцинація в Україні. Записатися в чергу на вакцинацію українці у віці від 18 до 59 років можуть з 1 березня на порталі Дія.
фото з відкритих джерел

В Україні з 1 березня 2021 року громадяни у віці від 18 до 59 років можуть записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19. Вони зможуть отримати щеплення на п'ятому етапі вакцинації.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер на брифінгу у вівторок, 23 лютого.

Голові МОЗ загрожує відставка у разі зриву вакцинації: як Степанов виконував обіцянкиМаксим Степанов на посаді міністра охорони здоров'я виконав 22 обіцянки, провалив – 24. Ще 96 зараз в процесі виконання.

«МОЗ спільно з Мінціфри збільшили кількість послуг, які може отримати громадянин в своєму смартфоні або з комп'ютера, не виходячи з дому. Ми створили послугу - запис в лист очікування на вакцинацію від COVID-19, який буде доступний в додатку і на порталі «Дія». Це дуже важливо і стосується українців, які хочуть записатися в чергу (на вакцинацію) у віці від 18 до 59 років», - повідомив Кучер.

Він уточнив, що кожен бажаючий зможе потрапити до цього списку з 1 березня.

Заступник голови МОЗ також нагадав, що відповідно до дорожньої карти вакцинації передбачена така послідовність:

  • на першому етапі будуть вакцинувати медпрацівників лікарень, які працюють з хворими на COVID-19, жителів закладів для людей похилого віку, військовослужбовців в зоні проведення ООС;
  • на другому етапі - медпрацівників, людей у ​​віці 80+ та соціальних працівників;- -
  • на третьому етапі - людей у ​​віці від 65 років, працівників критично важливих структур, державної безпеки, працівників сфери освіти;
  • на четвертому етапі - людей від 60 років, людей з хронічними захворюваннями, осіб, які працюють і відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Українці у віці від 18 до 59 років, які не входять до зазначених груп вакцинації, можуть вакцинуватися на п'ятому етапі.

Нагадаємо, сьогодні в Україну прибула перша партія вакцини від коронавірусу індійського виробництва – Covishield. Вона виготовлена ​​за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Тобто, є її аналогом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: