Вакцина з Індії після розмитнення одразу вирушить у регіони – Степанов

Читать на русском
Перша партія вакцини від коронавірусу індійського виробництва Covishield (аналог Oxford / AstraZeneca) відправиться до регіонів України відразу після проходження митниці.
facebook.com/maksym.stepanov.official

Перша партія вакцини від коронавірусу індійського виробництва Covishield (аналог Oxford/AstraZeneca), яка сьогодні вранці прибула до Києва, буде доставлена ​​в регіони країни відразу після проходження митного оформлення.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив в Facebook у вівторок, 23 лютого, після прибуття вакцини.

Голові МОЗ загрожує відставка у разі зриву вакцинації: як Степанов виконував обіцянкиМаксим Степанов на посаді міністра охорони здоров'я виконав 22 обіцянки, провалив – 24. Ще 96 зараз в процесі виконання.

«Першу партію в півмільйона доз отримано. Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина відразу поїде в регіони, щоб ми почали робити щеплення відповідно до першого етапу вакцинації», - написав він.

Нагадаємо, вантажний літак з вакциною приземлився в Україні сьогодні близько 11 ранку. Вакцина від коронавірусу Covishield виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford / AstraZeneca. Тобто, є її аналогом.

Напередодні в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Препарат випускає індійський виробник Serum Institute.

Також повідомлялося, що ВООЗ обіцяє виплачувати компенсації за побічні ефекти від COVID-вакцин.

У МОЗ повідомляли, в Україні з 1 березня 2021 року громадяни у віці від 18 до 59 років можуть записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19. Вони зможуть отримати щеплення на п'ятому етапі вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: