У справі ПриватБанку троє підозрюваних (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку підготували підозри ще двом фігурантам справи про заволодіння коштами націоналізованого банку.
ПриватБанк

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготували підозри ще двом фігурантам кримінального провадження про заволодіння коштами ПриватБанку.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили джерела в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовників, вказані двоє підозрюваних також із банківської сфери, але їхні посади не назвали.

Пізніше з'ясувалося, що про підозру повідомили колишньому голові правління ПриватБанку Олександру Дубілету, проте заочно, та колишній керівниці одного з підрозділів банку Олені Бичихіній, яка також обіймала посаду першого заступника голови правління страхової компанії «Інгосстрах».

22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Як відомо, з 2017 року НАБУ розслідує справу за фактами можливої ​​розтрати коштів ПриватБанку в особливо великому розмірі. За версією слідства, своїми діями керівники та власники установи призвели до збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд грн.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Печерський суд Києва готує рішення про передачу справи ПриватБанку від НАБУ до іншого органу.

В грудні 2020 року НАБУ скеровувало до Офісу генпрокурора проєкти підозр у справі ПриватБанку. У цій справі детективи НАБУ розслідують можливе завдання збитків на суму понад 100 млрд грн. Нещодавно Венедіктова прокоментувала блокування справи ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: