Венедіктова прокоментувала блокування справи ПриватБанку

Читать на русском
Керівник Офісу генпрокурора прокоментувала заяву про нібито блокування розслідування скандальної справи націоналізованого банку.
Ірина Венедіктова

Офіс генерального прокурора не блокує вручення підозр та розслідування кримінального провадження за фактами можливих збитків ПриватБанку, а також має повне порозуміння з Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це у Верховній раді заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, відповідаючи на запитання народних депутатів, передає «Слово і діло».

«Що стосовно справи ПриватБанку. Я в справу Привату як прокурор зайшла 11 січня 2021 року. Жодного мого спеціального суб'єкту в цьому процесі немає, блокувати (підозри – ред.) я не можу. Група була попередня з тих прокурорів. До нового року я провели три спільні наради з детективами НАБУ і прокурорами САП, в цих справах у нас з ними повне порозуміння», – підкреслила вона.

За словами Венедіктової, у справі ПриватБанку були надані вказівки, строк яких закінчився 12 лютого, а вже 15 лютого була нова спільна нарада у справі. Вона також додала, що експертизу у справі необхідно проводити аби встановити збитки.

«Експертизи неможливо не проводити, тому що експертизи – це саме той документ, який встановлює збитки. Тут, перепрошую, має бути все ж таки склад злочину, тому ми рухаємося виключно по закону», – наголосила генпрокурорка.

Нещодавно директор НАБУ Артем Ситник заявив, що, за інформацією органу, Печерський суд Києва готує рішення про передачу справи ПриватБанку від бюро до іншого органу. Як виявилося, 12 січня Печерський суд вже відмовився розглядати скаргу, в якій просили забрати в НАБУ справу ПриватБанку.

Нагадаємо, в грудні 2020 року НАБУ скеровувало до Офісу генпрокурора проєкти підозр у справі ПриватБанку. У цій справі детективи НАБУ розслідують можливе завдання збитків на суму понад 100 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: