ВАКС наклав грошове стягнення на двох обвинувачених

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив питання про накладення грошового стягнення на двох обвинувачених, які не з'являлися на засідання.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на двох обвинувачених, яким Спеціалізована антикорупційна прокуратура інкримінує надання неправомірної вигоди голові Дружківського міськрайонного суду Донецької області Геннадію Молібозі.

Таке рішення 12 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Судді вирішили розглянути питання накладання грошового стягнення на обвинувачених Валерія Мелкумяна та Андрію Ладу, оскільки вони не з'являлися на деякі засідання. Вислухавши обидві сторони, судді наклали на Мелкумяна та Ладу грошове стягнення загалом на 5107 грн.

Як відомо, в першій справі обвинувачують Молібогу та адвоката Ігоря Сєрікова в одержанні неправомірної вигоди. Як відомо, за версією слідства, вони отримали неправомірну вигоду за винесення рішення про непритягнення фізичної особи до адміністративної відповідальності.

В іншій справі крім Молібоги обвинувачують Валерія Мелкумяна, щодо якого складали протокол про адміністративне правопорушення, прокурора Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Василя Ягупця, а також Андрія Ладу. Однак пізніше через залучення перекладача в справу матеріали стосовно Мелкумяна і Лади виділили в окреме провадження.

Нагадаємо, справи судді Молібоги передали до антикорупційного суду. Раніше суд передав першу його справу в іншу область. Пізніше, САП направила до суду другу справу Молібоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: