Разумков скликав позачергове засідання Ради на 23 лютого

Читать на русском
Спікер ВР Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 23 лютого. Його збирають через вето Зеленського на закон про держслужбу.
фото LIGA.net

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на вимогу президента України Володимира Зеленського.

Про це в суботу, 20 лютого, повідомляє управління Апарату ВР.

Рада вдруге провалила призначення Вітренка міністром енергетики: чи чекати зміни уряду?Голосів нардепів не вистачило не тільки тому, що політсили не домовилися між собою, а через більш широкі політичні процеси.

Засідання відбудеться 23 лютого о 12:00.

На ньому Рада розгляне законопроект про конкурси на державну службу, на який Зеленський наклав вето і вніс свої пропозиції.

«У зв'язку з вимогою президента України про скликання позачергового пленарного засідання ВРУ дев'ятого скликання: скликати позачергове пленарне засідання ВР на 12:00 23 лютого 2021 року, на якому розглянути закон України про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби з пропозиціями президента України від 18 лютого 2021 року», - йдеться в тексті розпорядження.

Нагадаємо, в Раді анонсували, що можуть зібратися на позачергове засідання для прийняття правок Зеленського в законопроект про держслужбу.

Відзначимо, мова йде про законопроект №4531. У ньому, в тому числі, прописані повноваження виконуючого обов'язки міністра.

Зараз через ветування закону затримується виплата зарплат шахтарів. Причина - в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко не може підписати необхідні документи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: