Зеленський розпорядився переглянути п'ять сценаріїв щодо Донбасу

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський на засіданні РНБО доручив переглянути п'ять сценаріїв щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, які були затверджені у грудні 2019 року.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сьогодні на засіданні РНБО доручив повернутися і доопрацювати п'ять сценаріїв щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, які були напрацьовані ще у 2019 року.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання в п'ятницю, 19 лютого.

Ситуація на Донбасі: наскільки агресивнішим став противник після закриття телеканалів МедведчукаОдразу після оголошення санкцій проти Козака і телеканалів Медведчука в зоні проведення ООС почастішали ворожі снайперські обстріли. Від початку лютого загинуло 8 наших бійців та 7 – поранені.

За його словами, РНБО сьогодні ухвалив секретне рішення щодо загостренню ситуації на Донбасі. Його затвердили після доповідей головнокомандувача ЗСУ генерала Руслана Хомчака, начальника ГУ розвідки Міноборони полковника Кирила Буданова, глави СБУ генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка.

«Єдине, що можу сказати - є ситуація повернення до рішення РНБО від 5 грудня 2019 року, коли розглядалися 5 сценаріїв, які супроводжувалися на території окупованих Луганських і Донецьких областей. Зараз всі ці сценарії будуть підніматися, і відповідним структурам і чиновникам надійшов указ президента України переглянути всі ці речі і в разі потреби робити нові редакції, поправки», - повідомив Данілов.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року РНБО підготував п'ять сценаріїв реінтеграції Донбасу. На засіданні в грудні Рада нацбезпеки затвердила один з них як основний.

Відзначимо, Володимир Зеленський ще будучи кандидатом в президенти (19 квітня 2019 року) пообіцяв, що зробить все, щоб закінчити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: