Китайський місяцехід знайшов на Місяці дивний камінь і м'ячі для гольфу

Читать на русском
Китайський апарат зробив на Місяці низку знахідок, у тому числі сліди екіпажу однієї з американських місячних місій
Місяцехід Юйту-2ITC.ua

Місяцехід китайського виробництва, «Юйту-2», продовжує вивчення супутника Землі. Серед його останніх знахідок - дивний камінь та м'ячі для гольфу.

Про це повідомляє ТСН.

Так, в процесі дослідження місяцехід знайшов незвичайний камінь, що отримав назву «верстовий стовп». Співробітники NASA, вивчивши зовнішній вигляд знахідки, зробили висновок, що цей камінь геологічно «молодий» і потрапив на Місяць недавно. Вчені зробили припущення, що камінь може бути уламком більшого космічного тіла, яке зіткнулося з Місяцем (її поверхню часто бомбардують Метеорити, оскільки у Місяця немає атмосфери, в якій вони б згорали). Висунуті й інші припущення, проте фахівці сходяться в тому, що знахідку потрібно вивчати.

А ще апарат зробив досить знакову знахідку, виявивши м'ячі для гольфу, якими під час однієї з висадок на Місяць 1971 році намагався грати в гольф командир космічного корабля «Аполлон-14» Шепард. Хоча американський астронавт стверджував, що м'ячі після удару пролетіли кілька кілометрів кожен, насправді місяцехід виявив їх у 22 і 36,5 метрів від місця, де Шепард грав.

Нагадаємо, що 18 лютого марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи.

«Слово і діло» пропонує подивитися, який внесок в освоєння космосу внесли українські вчені, конструктори, інженери і як йдуть справи в космічній галузі сьогодні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: