Україна приєдналася до програми NASA з освоєння Місяця і Марсу

Читать на русском

Україна приєдналася до програми американського космічного агентства NASA «Артеміда». Вона а регулює міжнародне співробітництво у дослідженні та освоєнні Місяця, Марса, комет і астероїдів.

Про це йдеться в повідомленні Державного космічного агентства України.

День космонавтики: досягнення та перспективи України в освоєнні космосуНавіть Ілон Маск визнав видатний внесок України в ракетобудування. Чому б і нам у День космонавтики не згадати про досягнення нашої космічної галузі.

Країни підписанти програми «Артеміда» зобов'язуються публікувати отриману в результаті її реалізації наукові дані, проводити всі заходи з освоєння космосу в мирних цілях і так далі.

«Це важливо для України, тому що ми зможемо реалізувати свої власні проекти в партнерстві з провідними космічними агентствами світу... Також, я переконаний, що домовленості дадуть новий поштовх до об'єднання держав в започаткуванні багатосторонніх консультацій в контексті розвитку міжнародного космічного права», - пояснив голова Держкосмосу Володимир Усов.

Раніше вчері з'ясувалася головну загрозу життю на Місяці. На думку фахівців, місячний пил може згубно позначитися на здоров'ї через велику кількість токсичних і канцерогенних речовин.

Також до Дня космонавтики «Слово і діло» підготувало інфографіку про участь України і українців у підкоренні космосу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: