Названа сума, закладена на лікування українців від COVID у цьому році

Читать на русском
В Україні на лікування пацієнтів з коронавірусом у 2021 році передбачено близько 10 мільярдів гривень.
фото hromadske.ua

В Україні на лікування пацієнтів з коронавірусом у 2021 році передбачено близько 10 мільярдів гривень.

Про це повідомила заступник директора департаменту Програми медгарантій Національної служби здоров'я (НСЗУ) Анна Фенчак під час брифінгу в Києві у четвер, 18 лютого.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

«У 2021 році на лікування COVID-19 передбачено близько 10 млрд грн. У Програмі медгарантій на 2021 рік передбачено лікування пацієнтів з COVID-19 по пакету медпослуг стаціонарного лікування до періоду завершення карантину і місяць після нього», - сказала Фенчак.

За її словами, після цього НСЗУ запропонує оплату медичним установам, які лікують інфекційні захворювання, за окремим пакетом медпослуг. Список медустанов складуть в регіональних департаментах охорони здоров'я.

Нагадаємо, у лютому в Україні повинна початися вакцинація населення від коронавірусу. Її старт відклали через затримки з постачанням вакцин. Президент Володимир Зеленський заявляв, що вакцинація буде безкоштовною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: