У МОЗ відтермінували початок вакцинації від коронавірусу

Читать на русском
Вакцинація від коронавірусу в Україні може розпочатися вже наступного тижня. Раніше в МОЗ були впевнені, що перше щеплення від коронавірусу в Україні зроблять на цьому тижні.

Вакцинація від коронавірусу в Україні може розпочатися вже наступного тижня. Раніше в МОЗ були впевнені, що перше щеплення від коронавірусу в Україні зроблять цього тижня.

Про це заявив сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов на онлайн-конференції американо-української ділової ради.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

За словами міністра, виникли складнощі «логістичного та бюрократичного» характеру.

«Ми очікували на вакцину вже в середині лютого. Ми розраховували, що розпочнемо вакцинацію (з 15 лютого - ред.), виходячи з підписаних документів ... Але виникли труднощі логістичного та бюрократичного характеру. Я можу впевнено заявити, що ми розпочнемо вакцинацію в лютому, але, швидше за все, це буде кінець цього тижня або початок наступного», - сказав він.

Нагадаємо, в МОЗ повідомляли, що COVID-вакцина з'явиться в Україні 16-18 лютого.

Сьогодні Степанов заявив, що Україна втрачає довіру з боку виробників вакцин від коронавірусу. Негативно вплинути на переговори може, зокрема, розслідування НАБУ.

Так, 10 лютого НАБУ початок розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID виробника Sinovac Biotech.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: