Мешканці ОРДЛО можуть безкоштовно лікуватися від коронавірусу в Україні – МОЗ

Читать на русском
Жителі ОРДЛО також можуть безкоштовно лікуватися від коронавірусу на підконтрольній Україні території.

Жителі ОРДЛО також можуть безкоштовно лікуватися від коронавірусу на підконтрольній Україні території. Таке лікування громадяни отримають у тому випадку, якщо тест підтвердиться на КПВВ або за місцем прибуття.

Про це під час дискусії «Пандемія COVID-19 у контексті гуманітарної кризи: ситуація на сході України» заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише пресслужба МОЗ.

Пандемія коронавірусу: скільки коштують вакцини Pfizer, Moderna та іншіАмериканська вакцина Moderna коштує 25-37 доларів за дозу, вакцина компаній Pfizer і BioNTech – 16-19,5 доларів.

За його словами, люди, які приїжджають на КПВВ, можуть зробити тести на COVID в сервісній зоні. При негативному тесті не потрібна ізоляція, та інформація про це надійде у додаток «Вдома». Якщо немає можливості встановити додаток, їх направляють до обсерватору на 14 днів.

«Якщо це (хворобу, - ред.) буде виявлено, вони будуть отримувати безкоштовне лікування на території України. Якщо симптоми хвороби не будуть виявлені, громадяни зможуть вільно пересуватися по території», - сказав Ляшко.

При цьому є можливість не здавати тест на місці, а відправитися до пункту призначення, зазначений в додатку, і вже там здати тест.

Раніше Кабінет міністрів України дозволив проводити тестування на коронавірус особам, які прибувають з території тимчасово окупованого Криму та ОРДЛО, за допомогою експрес-тесту на визначення антигену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: