Україна втрачає довіру виробників вакцин – Степанов

Читать на русском
Глава МОЗ Максим Степанов знову заговорив про спробу зриву вакцинації в Україні. У тому числі - через справу НАБУ щодо закупівлі вакцин.
Фото Слово і діло

Україна втрачає довіру з боку виробників вакцин від коронавірусу. Негативно вплинути на переговори може, зокрема, справа про закупівлю COVID-вакцин, яку відкрило НАБУ.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 16 лютого.

COVID-вакцинація в Україні: що обіцяють політикиВолодимир Зеленський, Денис Шмигаль і Дмитро Разумков обіцяють вакцинуватися від коронавірусу власним коштом.

«До чого призводять ці нападки - наслідки торкнуться кожного українця. Україна вже втрачає довіру від виробників вакцин. Подібні ситуації руйнують репутацію нашої держави. У нас і без того досить складні переговори, щоб отримати додаткові дози вакцин. Через брудні інформаційні атаки виробники почали висловлювати небажання подальшої співпраці», - сказав він.

На думку глави МОЗ, такі дії - це спроба зриву вакцинального кампанії в Україні. Також він нагадав, що категорично проти ввезення російської вакцини від коронавірусу.

«Мова йде про спробу зриву вакцинального кампанії. А це в свою чергу нам відкриває шлях до однієї вакцини, яку нам так наполегливо пропонують. Моя позиція - не допустити на ринок України російську вакцини», - підкреслив Степанов.

Міністр також повідомив, що НАБУ вимагає від МОЗ інформацію про переговори з усіма виробниками вакцин. Степанов запевнив, що надасть НАБУ всі необхідні документи протягом доби.

Нагадаємо, 10 лютого НАБУ почало розслідування щодо закупівлі вакцин від коронавірусу компанії Sinovac. На процедуру розслідування відреагував глава МОЗ Максим Степанов.

Напередодні стало відомо, що Кабмін схвалив законопроєкт, який дозволяє звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Як заявили в ЦПК, це особисте рішення президента Володимира Зеленського, який таким чином відреагував на початок розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: