НАБУ почало розслідування щодо закупівлі вакцини Sinovac

Читать на русском
НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за заявою Ради громадського контролю НАБУ щодо можливих зловживань при закупівлі китайської COVID-вакцини Sinovac по 17,85 доларів за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.
Фото з відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою Ради громадського контролю НАБУ щодо можливих зловживань при закупівлі китайської COVID-вакцини Sinovac по 17,85 доларів за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Про це йдеться на сайті Ради громадського контролю (РГК).

Пандемія коронавірусу: скільки коштують вакцини Pfizer, Moderna та іншіАмериканська вакцина Moderna коштує 25-37 доларів за дозу, вакцина компаній Pfizer і BioNTech – 16-19,5 доларів.

«Спочатку ДП «Медичні закупівлі» розпочало перемовини щодо закупівлі вакцини з орієнтовною вартістю близько 3 доларів і знаходилось на фінальному етапі процесу. Проте згодом міністр Максим Степанов в ручному режимі зупинив цей процес та доручив розпочати перемовини щодо закупівлі китайської вакцини у компанії Sinovac Biotech. Оприлюднена ціна закупівлі 1 дози вакцини стала чи не найвищою у світі», – йдеться на сайті РГК.

Попередня кваліфікація справи – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

«Слово і діло» підготувало інфографіку, де розбиралось скільки коштують вакцини від коронавірусу різних виробників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: