Степанов відреагував на розслідування НАБУ щодо закупівлі вакцини Sinovac

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що уряд веде прозору політику щодо закупівлі вакцин від коронавірусу.
Фото - «Слово і діло».

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що уряд веде прозору політику щодо закупівлі вакцин від коронавірусу.

Про це він сказав в ефірі каналу «Україна 24», коментуючи розслідування НАБУ про можливі зловживання при закупівлі китайської вакцини від коронавірусу:

Пандемія коронавірусу: скільки коштують вакцини Pfizer, Moderna та іншіАмериканська вакцина Moderna коштує 25-37 доларів за дозу, вакцина компаній Pfizer і BioNTech – 16-19,5 доларів.

«Я можу спиратися тільки на ті заяви, які були від правоохоронних органів. Тому у них це треба питати. Я можу тільки сказати, що ми ведемо прозору політику, і будь-які контракти, що укладаються для забезпечення України вакциною, укладаються абсолютно прозоро, транспарентно-безпосередньо з виробниками вакцин. Тому більше нічого додати щодо закупівлі вакцин, де у нас є великий попит у світі. І зрозуміло, що весь світ знаходиться в тій ситуації, коли вони купують ті вакцини, де є можливість безпосередньо домовитися з виробником».

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою Ради громадського контролю НАБУ щодо можливих зловживань при закупівлі китайської COVID-вакцини Sinovac по 17,85 доларів за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Раніше «Слово і діло» підготувало інфографіку, де розбиралось скільки коштують вакцини від коронавірусу різних виробників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: