Суд заарештував двох завербованих ФСБ РФ українців

Читать на русском
У Донецькій області взяли під варту двох громадян України, яких завербувала російська ФСБ для збору секретних даних про ЗСУ.
фото з відкритих джерел

У Донецькій області взяли під варту двох громадян України, яких завербувала російська ФСБ для збору секретних даних про ЗСУ. Однак вони можуть вийти під заставу.

Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі у вівторок, 16 лютого.

Telegram-канали «Легітимний» і «Резидент» координували спецслужби РФ – СБУСБУ викрила масштабну агентурну мережу спецслужб РФ, які дестабілізували через Telegram-канали ситуацію в Україні.

«За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом підозрюваним у держзраді із альтернативою внесення застави у сумі 181 600 грн кожному (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 лютого контррозвідники Служби безпеки викрили двох громадян України, які були завербовані російською ФСБ для збору секретної інформації про озброєння ЗСУ і боєготовність армії.

36- і 40-річні жителі міста Енергодар Запорізької області були завербовані у вересні 2020 року. За 1000 доларів вони запропонували військовому надати їм інформацію про використання військової техніки ЗСУ. При цьому самі планували «заробити» таким чином 4000 доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: