СБУ затримала агента Росії: збирав інформацію про військову техніку

Читать на русском
У Харкові Служба безпеки затримала завербованого ФСБ РФ чоловіка, який намагався купити інформацію щодо новітньої української військової техніки.
Фото: ssu.gov.ua

У Харкові Служба безпеки затримала завербованого ФСБ РФ чоловіка, який намагався купити інформацію щодо новітньої української військової техніки.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора та СБУ.

Чоловікові оголосили про підозру у державній зраді.

«За даними слідства, житель Миколаєва отримав від представників спецслужби РФ індивідуальне завдання зі збору інформації закритого характеру щодо новітньої військової техніки та програми розробок використання безпілотних літальних апаратів. Завербований громадянин протягом січня-лютого 2021 року домовився про передачу секретних матеріалів з одним із керівників наукових інститутів Харкова, що займається розробками з обмеженим доступом у сфері безпеки і оборони України. За грошову винагороду в розмірі 10 тисяч доларів він запропонував керівнику інституту надати таємну програму розробки приладів для ураження безпілотних літальних апаратів», – розповіли у відомстві.

Підозрюваного затримали на залізничному вокзалі Харкова під час передачі імітованих секретних матеріалів та авансу за них у розмірі 500 долларів.

Нагадаємо, нещодавно кіберспеціалісти СБУ викрили, що низку Telegram-каналів координували спецслужби Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: