Російські спецслужби у Telegram: суд обрав запобіжний захід підозрюваним

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід двом жінкам, яких підозрюють у зраді у справі про агентурну мережу спецслужб РФ в Telegram-каналах.
иллюстративное фото

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід двом жінкам, яких підозрюють у державній зраді у справі про агентурну мережу спецслужб РФ в Telegram-каналах.

Про це повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в коментарі «Укрінформу».

За його словами, одну підозрювану за рішенням суду взято під варту з правом внесення застави в розмірі 1,58 млн грн, а другу - відправили під цілодобовий домашній арешт.

Також стало відомо, що одна з цих фігуранток є дружиною одесита Артема Д., якого СБУ назвала головним «менеджером» 12 Telegram-каналів, підконтрольних 85-му Головному центру спеціальної служби ГУ Генштабу Збройних сил РФ.

Нагадаємо, 1 лютого в СБУ повідомили, що викрили масштабну агентурну мережу російських спецслужб, які дестабілізували ситуацію в Україні через ряд Telegram-каналів («Легітимний», «Резидент», «Картель», «Пліткарка», «Чорний квартал», «Політичний розклад», Нетипова Запоріжжя», «Тремпель Харків», «Одеський фраєр», «Дніпро live», «Миколаїв live», «Херсон live»).

Співробітники СБУ ідентифікували 50 замовників, які перераховували гроші за публікацію матеріалів в мережі.

Силовики з'ясували, що «головним менеджером» агентурної мережі є одесит, один з організаторів масових заворушень під час одеського «антимайдану». Він ховається од слідства за кордоном. Йому оголошено заочну підозру у зраді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: