В «Укренерго» пообіцяли не допустити відключень споживачів

Читать на русском
В Укренерго обіцяють не допускати відключення від мереж побутових споживачів – у компанії є план щодо уникнення подібних інцидентів
УкренергоВідкрите джерело

У державній компанії «Укренерго» не планують обмеження або відключення споживачів від електромереж. У компанії є план з уникнення таких інцидентів.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький на форумі «Україна 30. Платіжка», передає «Укрінформ».

«Температура зараз знижується, і цей осінньо-зимовий період дійсно є непростим. Але у нас є план, як збалансувати енергосистему. Частиною цього плану було включення в мережу другого енергоблоку ХАЕС, яке відбулося сьогодні о 9:31 ранку, що допоможе нам пройти цей період. Також залишаються в роботі додаткові блоки Центренерго, що працюють на природному газі», – розповів він.

Коли в Україні проводили віялові відключення електроенергіїВіялові відключення електроенергії Україна пережила, зокрема, у вересні та грудні 2014 року.

Кудрицький також підкреслив, що не плануються ніякі відключення електроенергії, як зараз, так і в майбутньому.

«Сьогодні низькі запаси вугілля та аварійність на енергоблоках ТЕС є фактором ризику для нашої енергосистеми. Але ми розуміємо, як з цим ризиком працювати, і у нас є плани, і на майбутнє теж», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше ми писали, що запаси вугілля на українських ТЕС майже вдвічі нижчі за норму.

Також наші аналітики згадали, коли в Україні проводили віялові відключення електроенергії, через низькі запаси палива і бартерні розрахунки. Детальніше - на інфографіці «Слово і Діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: