Запаси вугілля на українських ТЕС майже вдвічі нижче норми – Укренерго

Читать на русском
Станом на понеділок, 8 лютого, запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій були на 43 відсотки менше за мінімально необхідний рівень та становили 384,4 тисячі тонн.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Станом на понеділок, 8 лютого, запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій були на 43% менше за мінімально необхідний рівень та становили 384,4 тисячі тонн.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Опалювальний сезон: як змінювалися запаси вугілля на українських ТЕС за останні п’ять роківНа початку лютого 2021-го запасів вугілля на теплових електростанціях було на 80 відсотків менше, ніж у попередньому році.

Зазначається, що ситуації із запасами вугілля на складах ТЕС «залишається критичною».

«Ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною. Зокрема, станом на 8 лютого, запаси вугілля на ТЕС (всіх марок) з початку листопада 2020 року зменшилися у 6,5 рази до 384,4 тисяч. тонн, із них газового вугілля – в 8,9 рази до 240 тисяч тонн, антрацитового – в 2,5 рази до 144,4 тисяч тонн», - повідомляють в компанії.

Там також додають, що на кінець тижня, в порівнянні з початком, запаси газового вугілля на ТЕС зменшилися на 18% (-52,9 тисяч тонн), тоді як антрацитового практично не змінилися (+0,5 тисяч тонн).

При цьому, близько 49% усіх запасів вугілля (188 тисяч тонн) зосереджено лише на двох ТЕС – Луганській та Слов’янській.

Повідомляється, що для балансування енергосистеми енергоблоки теплоелектростанцій ПАТ «Центренерго» працюють на газі, також здійснюється імпорт «електроенергії в ОЕС України, яким частково компенсується дефіцит генеруючих потужностей на ТЕС та АЕС».

В Укренерго додали, що експлуатація ГЕС Дніпровського каскаду проводиться з максимальною економією гідроресурсів, аби мати можливість збільшити виробництво гідрогенерації.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські ТЕС увійшли в опалювальний сезон із рекордно низькими запасами вугілля.

Також «Слово і діло» розбиралося в тому, чи будуть в Україні віялові відключення через дефіцит вугілля на ТЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: