Аварія на ТЕС в Енергодарі: в місті майже повністю відновили електропостачання

Читать на русском
У місті Енергодар Запорізької області, у якому ввечері 3 лютого сталася аварія на місцевій ТЕС, майже повністю відновили електропостачання.
Фото з відкритих джерел

У місті Енергодар Запорізької області, у якому ввечері 3 лютого сталася аварія на місцевій ТЕС, майже повністю відновили електропостачання.

Про це заявив міський голова Енергодару Дмитро Орлов у Facebook.

За його словами, дві місцеві електропідстанції «Луч» та «Водозабір» відновили роботу майже через півгодини після відключення, ще одну підстанцію запустили пізніше. Щоб відновити електропостачання, довелося робити аварійне перепідключення.

«Зараз майже 100 відсотків житлового фонду - зі світлом. Відновлено електропостачання на очисних спорудах, ведеться відновлення водопостачання. Роботи тривають», - зазначив Орлов.

Він також додав, що за інформацією ТЕС, сьогодні о 19:30 відключився трансформатор АТ-2, в результаті чого вибило блок №2, а потім і блок №3. Причина відключення блоку №4 наразі встановлюється.

«В цілому ж причини аварії на ТЕС - це привід для серйозного розслідування й аналізу фахових інстанцій. Але ситуація вже повністю стабілізована та під контролем», - наголосив мер.

Нагадаємо, ввечері 3 лютого у місті Енергодар сталася аварія на Запорізькій теплоелектростанції (ТЕС), через що мешканці залишилися без світла і водопостачання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: