Стало відомо, яку субсидію будуть виплачувати за електроопалення

Читать на русском
Субсидію за електроопалення отримають 571,6 тис. споживачів, а середній розмір компенсації складе 564 грн.
фото LIGA.net

В Україні компенсацію за електроопалення отримають майже 572 тисячі споживачів. В середньому субсидія складе близько 570 гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна на форумі «Україна 30. Платіжка» в Києві у понеділок, 15 лютого.

Субсидії на оплату ЖКГ: як за рік змінилися виплати українцямВ Україні станом на листопад субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 2 млн 970 тисяч домогосподарств.

«Компенсацію отримають 571,6 тис. споживачів і середній розмір компенсації 564 грн. Тобто, щомісячно до 15 числа три місяці поспіль ми будемо відшкодовувати таку компенсацію для людей», - сказала вона.

Глава Мінсоцполітики також нагадала, хто може отримати таку компенсацію від держави.

«Це тим, у кого житлові приміщення були обладнані електроопалювальними установками, у яких відключено централізоване опалення та будинки яких негазифіковані, і це дитячі будинки сімейного типу, багатодітні та прийомні сім'ї. Цим трьом категоріям - зараз нова програма, компенсаторні механізми для покриття різниці, пов'язаної зі скасуванням пільгового тарифу на електроенергію», - пояснила Лазебна.

Відзначимо, сьогодні на форумі Лазебна також назвала середній розмір субсидії за січень.

Нагадаємо, в січні Кабмін ухвалив рішення виплачувати субсидії українцям, які використовують електроенергію для опалення.

Пізніше ВР виділила 1,4 млрд грн на субсидії українцям з електроопаленням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: