Указ Зеленського щодо оборонних закупівель не виконали Мінстратегпром та Міноборони

Читать на русском
Указ Зеленського щодо оборонних закупівель не виконали Мінстратегпром та Міноборони. Жоден нормативний акт не був прийнятий.
Фото - ОПУ (архів).

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерство оборони не забезпечили розроблення та ухвалення до 15 лютого 2021 року підзаконних актів, необхідних для реалізації положень закону щодо оборонних закупівель.

Як повідомляє StateWatch, вони проаналізували виконання рішення РНБО про пропозиції до проєкту бюджету на 2021 рік по статтях із забезпечення національної безпеки і оборони України.

Мінстратегпром та Міноборони мали розробити та передати Кабміну для прийняття підзаконні акти для забезпечення планування та закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями. Однак жоден нормативний акт не був прийнятий.

Згідно з даними секретаріату Кабміну, протягом грудня-січня Мінстартегпром розсилав на різні міністерства проєкти урядових постанов, але так і не були винесені на засіданні уряду.

Також на офіційному сайті Міністерства з питань стратегічних галузей промисловостей були оприлюднені цитати Олега Уруського, відповідно до яких було розроблено 10 проєктів постанов уряду без зазначення, скільки таких проєктів було підтримано урядом.

Оманливі рекорди: чи допоможе армії найбільший бюджет 2020 рокуНавіть рекордний Державний бюджет 2020 року не забезпечить якісного розвитку Збройних сил України.

Натомість НАЗК виявило корупціогенні фактори в проєктах актів у сфері оборонних закупівель.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало витрати на оборону, медицину та інфраструктуру за останні 10 років.

Також у Міноборони розповіли про підготовку параду до 30-річчя Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: