За рік до реєстру корупціонерів потрапили понад 5 тисяч осіб – НАЗК

Читать на русском
Протягом минулого року працівники НАЗК внесли до Реєстру корупціонерів 5131 людини. З них майже тисячу притягнули до кримінальної відповідальності.
фото з відкритих джерел

Протягом минулого року працівники Національного агентства з питань запобігання корупції внесли до Реєстру корупціонерів 5131 людину. З них майже тисячу притягнули до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили в пресслужбі НАЗК у четвер, 21 січня.

Топ-5 корупційних справ року: що з ними заразЦей рік запам’ятався деякими гучними кримінальними провадженнями, які розслідували детективи Національного бюро та прокурори САП.

«Протягом 2020 року працівники Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) опрацювали 13 142 судових рішень, надісланих Державною судовою адміністрацією України. З цих рішень до Реєстру корупціонерів внесено відомості стосовно 5 131 особи», - йдеться в повідомленні.

У НАЗК уточнили, що з них:

  • 993 особи притягнуто до кримінальної відповідальності;
  • 4001 людей - до адміністративної відповідальності;
  • на 116 осіб накладено дисциплінарні стягнення.

«Найчастіше до кримінальної відповідальності притягували за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, тобто пропозицію хабаря (604 особи); декларування недостовірної інформації (116 осіб), зловживання впливом (89 осіб)», - розповіли у відомстві.

До адміністративної відповідальності найчастіше притягували за несвоєчасне подання декларації (3742 людини).

Також уточнюється, що як до кримінальної, так і до адміністративної відповідальності частіше залучалися депутати місцевих рад, посадові особи Нацполіції і держслужбовці.

Нагадаємо, раніше в НАЗК пояснили припинення фінансування партії «Голос».

«Слово і діло» пропонує подивитися на зарплати антикорупціонерів, а саме дізнатися - скільки у грудні заробили глави НАБУ, НАЗК і САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: