У ВООЗ заявили, що в Україні наразі не виявлено мутацій коронавірусу

Читать на русском
Нові штами коронавірусу, які зараз поширюються на планеті, в Україні поки не фіксувалися. Для їх пошуку матеріали доводиться відправляти на аналіз закордон.
Фото з відкритих джерел

Нові штами коронавірусу, які зараз поширюються на планеті, в Україні поки не фіксувалися. Для їх пошуку матеріали доводиться відправляти на аналіз закордон.

Про це заявив голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт в ефірі одного із телеканалів, повідомляє «РБК-Україна».

Лікування COVID-19 антитілами може призвести до мутації – британські медикиПереливання плазми крові, яка містить антитіла до коронавірусу, пацієнтам з ослабленою імунною системою може спровокувати мутацію хвороби.

Він розповів, що вже найближчим часом очікуються результати аналізів декількох зразків.

«В Україні ще не зустрічалися нові мутації. Але поки тут немає можливості робити відповідні аналізи. Нещодавно кілька зразків з України направили в центр секвенування, найближчим часом у нас буде відповідь», - сказав Хабіхт.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія, Японія, Бразилія, США та низка інших країн, а у лютому британські медики знайшли в країні ще одну мутацію хвороби, яка «викликає занепокоєння».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: