Розбіглася половина: бойовик «ДНР» розповів про настрої серед окупантів

Читать на русском
Бойовики, яких окупанти набирають для служби у незаконних збройних формуваннях, служити не хочуть, розбігаються і хочуть кінця війни.
Бойовик «ДНР»Фото ТСН

Настрій у лавах незаконних збройних формувань так званої «ДНР» та ситуація в ОРДЛО залишає бажати кращого. Про це розповів українським спецслужбам колишній бойовик НЗФ.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на джерело в українських спецслужбах.

За словами бойовика, його «колеги» не хочуть воювати. Вони хочуть додому і поступово розбігаються.

«Третини точно не вистачає. Всі вже втомилися від війни, ніхто не хоче йти служити», - розповів він.

При цьому тих, хто не бажає служити в НЗФ, садять за грати. Сам бойовик каже - проросійські мітинги у 2014 році не підтримував, будівлі не захоплював, пішов на службу тільки тому, що треба було якось годувати сім'ю, при окупантах роботи на окупованих територіях практично немає.

«Раніше працював слюсарем на СТО, потім пішов працювати в одну шевську майстерню. Попрацював там пару років, відкрив свою шевську. Розраховував на студентів медінституту, а там зараз практично ніхто не вчиться. І зараз там такі ціни, що дешевше купити нове взуття, ніж його відремонтувати... Стало ще гірше, ніж було», - поскаржився пособник окупантів.

Бойовик також упевнений, що до складу РФ окуповані райони Донбасу не увійдуть, Україна поверне контроль над ОРДЛО. У цьому впевнені майже всі, хто залишився, оскільки багато жителів з Донецька просто втекли.

«Не увійде до складу Росії. Якби Росія планувала приєднати цей регіон, то відразу б це зробила. Якщо все це закінчиться, ми все одно будемо в складі України... Півміста виїхало. У кого був великий бізнес - немає нікого. У приватному секторі дуже багато будинків порожніх коштує. Квартир теж багато порожніх», - повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що одному з ватажків «ДНР» оголосили підозру. А одного з соратників ватажка «ДНР» Безлера спробували підірвати у власному авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: