Козак пов'язаний з «ЛДНР» через свій кіпрський офшор від 2014 року – ЦПК

Читать на русском
Нардеп з ОПЗЖ Тарас Козак пов'язаний із терористами «ЛНР/ДНР» через свій кіпрський офшор ще з 2014 року.
Фото з відкритих джерел

Нардеп із ОПЗЖ Тарас Козак пов'язаний із терористами «ЛНР/ДНР» через свій кіпрський офшор ще з 2014 року.

Про це у блозі «Українська правда» пише член правління «Центру протидії корупції» Дар'я Каленюк.

«ЗМІ тим часом від джерел в СБУ та РНБО дізналися, що телеканали Козака фінансувалися ростовським ТОВ «Торговый дом «Донские угли», яке отримує дохід від торгівлі вугіллям на окупованих територіях ОРДЛО. Ми ж у ЦПК виявили, що зв'язок Козака із терористами «ЛНР/ДНР» та постачанням вугілля з окупованих Росією територій тягнеться ще від 2014 року», - написала вона.

Бойко, Рабінович, Медведчук, Козак: хто виконав більше обіцянокЮрій Бойко виконав 65 обіцянок, його колега по фракції Вадим Рабінович – 25 обіцянок, Віктор Медведчук і Тарас Козак – по 2.

Каленюк нагадала, що, згідно з офіційними даними, 16 грудня 2014 року ПАТ «Центренерго» уклало договір із компанією Arida Global Limited з Гонконгу на постачання десятків тисяч тонн вугілля.

Вугілля мало закуповуватися з Південної Африки, але насправді під виглядом південноафриканського вугілля Arida продавала державним ТЕЦ контрабандне вугілля з «ДНР/ЛНР».

Згідно з аудиторськими звітами, компанія Arida отримала від кіпрського офшору Козака за 2014 та 2015 роки 7,4 млн доларів кредитних коштів.

Каленюк підкреслила, що гонконзька компанія Arida Global Limited, яка постачала в Україну контрабандне вугілля з окупованих територій, в 2014-2015 роках отримувала безповоротне багатомільйонне фінансування від кіпрського офшору Козака.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів санкції проти нардепа ОПЗЖ та «правої руки» Віктора Медведчука Тараса Козака та восьми юридичних осіб, де він є бенефіціарним власником. Ці компанії володіють трьома телеканалами – ZIK, NewsOne та «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: