ОБСЄ за добу зафіксувала більш ніж півсотні випадків порушення перемир’я на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні впродовж доби 10 лютого зафіксувала 53 випадки порушення режиму припинення вогню на Донбасі.
Фото з відкритих джерел

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні впродовж доби 10 лютого зафіксувала 53 випадки порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Перемови по Донбасу далі продовжувати неможливо – ЄрмакПроведення будь-яких переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі неможливе доти, доки окупанти продовжуватимуть вчиняти провокації та вбивати українських захисників.

У документі зазначається, що У Донецькій області СММ зафіксувала 53 порушення режиму припинення вогню, зокрема 9 вибухів (6 невизначеного походження, 2 розриви боєприпасів і 1 постріл - усі з озброєння невстановленого типу).

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районі Горлівки.

Упродовж попереднього звітного періоду Місія зафіксувала 10 порушень режиму припинення вогню, більшість яких теж сталися в районах на північно-західній околиці Горлівки.

У Луганській області Місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню. Протягом попереднього звітного періоду СММ зафіксувала в області 40 таких порушень.

Всього з початку домовленостей Тристоронньої контактної групи 27 липня ОБСЄ зафіксувала в цілому 8 611 порушень режиму припинення вогню.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ посилила свою присутність у Херсонській області для того, щоб ретельніше відстежувати події в анексованому Криму.

Також ми писали, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі не включила до своїх звітів інформацію про грубі порушення перемир’я з боку бойовиків, які призвели до смерті українських військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: