ОБСЄ не включає інформацію про смерть військових ЗСУ на Донбасі до своїх звітів – Цимбалюк

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі не включила до своїх звітів інформацію про грубі порушення перемир’я з боку бойовиків, які призвели до смерті українських військовослужбовців.
Фото з відкритих джерел

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі не включила до своїх звітів інформацію про грубі порушення перемир’я з боку бойовиків, які призвели до смерті українських військовослужбовців.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк, повідомляє Укрінформ.

Стали відомі втрати ЗСУ на Донбасі за 2020 рікВнаслідок бойових дій на Донбасі у минулому році загинули 50 військових Збройних сил України, ще понад 3 сотні українських захисників отримали поранення.

«Такі грубі порушення з боку російських збройних формувань як застосування 120-мм мінометів 8 лютого поблизу Південного чи снайперський вогонь, який забирає життя українських військових, на жаль, не ввійшли до звітів СММ», - заявив представник України.

Представник України повідомив, що лише за тиждень з 1 до 7 лютого на Донбасі загинули троє українських військовослужбовців, ще шестеро дістали поранення.

«По всій лінії зіткнення мають місце регулярні сплески насильства. І хоча їх інтенсивність залишається значно нижчою, ніж у попередні роки, цю негативну тенденцію не можна ігнорувати. Сьогодні ми отримали повідомлення про ще одного загиблого українського військовослужбовця та пораненого бійця», - зазначив Цимбалюк.

Нагадаємо, впродовж доби 11 лютого на Донбасі загинуло двоє українських військовослужбовців.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський затвердив склад української делегації для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи та Консультативної комісії з відкритого неба.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: