В ООН виступили із заявою щодо Донбасу

Читать на русском
В ООН закликали відкрити в Україні додаткові пункти перетину на лінії зіткнення на Донбасі. Про це заявила заступник генсека всесвітньої організації з політичних питань Розмарі Ді Карло.

В ООН закликали відкрити в Україні додаткові пункти перетину на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це заявила заступник генсека всесвітньої організації з політичних питань Розмарі Ді Карло.

«Ми закликаємо всі сторони допомогти зняти надлишкові обмеження на свободу переміщення по лінії зіткнення і забезпечити безпеку і відкриття додаткових пунктів її перетину», - сказала вона, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому шостій річниці підписання мінських домовленостей.

За її словами, з початку пандемії коронавірусу і фактичним закриттям лінії розмежування стало складніше доставляти гуманітарну допомогу на Донбас. Особливо страждають пенсіонери, які не можуть потрапити на підконтрольну територію та отримати свої гроші.

«Ми наполегливо закликаємо всіх, хто впливає, допомогти зняти обмеження на свободу пересування через лінію дотику та забезпечити достатньою кількістю КПВВ», - сказала Ді Карло.

Вона додала, що 120 партнерів намагаються надати допомогу понад 1,9 млн громадян України, які потребують її відповідно до гуманітарного плану реагування ООН.

Раніше повідомлялося, що Канада виділить понад 4 млн доларів на підтримку жителів Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: