Бойовики на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ

Читать на русском
У понеділок, 1 лютого, проросійські бойовики у Луганській області обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.
Фото з відкритих джерел

У понеділок, 1 лютого, проросійські бойовики у Луганській області обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це йдеться у щоденному звіті СММ ОБСЄ.

Донбас та Крим не можна називати «замороженими» конфліктами – голова ОБСЄОкупація Криму Росією та бойові дії на Донбасі не є і не можуть перетворитися на заморожений конфлікт.

У документі повідомляється, що коли БПЛА СММ перебував біля населеного пункту Голубівське (тимчасово непідконтрольний урядові України), здійснюючи польот малого радіуса дії, спостерігачі чули 6 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно за 1-2 км на північний захід.

За оцінкою спостерігачів, вогонь вівся у напрямку безпілотника, що пролітав приблизно за 1-2 км на північний захід від місцеположення патруля Місії. Команда СММ була змушена приземлити БПЛА та залишити цей район.

Свобода дій Місії обмежувалася бойовиками і в інших частинах підконтрольної бойовикам території.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ посилила свою присутність у Херсонській області для того, щоб ретельніше відстежувати події в анексованому Криму.

Також ми писали, що очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що агресія Росії проти України залишається серед пріоритетів головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: