У ВООЗ розкритикували систему розподілення COVID-вакцин на планеті

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров’я закликає світову спільноту поглянути за межі власних кордонів та розпочати чесно розподіляти вакцину від коронавірусу.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Всесвітня організація охорони здоров’я закликає світову спільноту «поглянути за межі власних кордонів» та розпочати чесно розподіляти вакцину від коронавірусу.

Відповідну заяву зробив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус і виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор, повідомляє пресслужба Організації.

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

Так, за останніми даними, з понад 128 мільйонів введених на сьогоднішній день доз вакцини більше трьох чвертей щеплень зроблено всього в 10 країнах. На ці країни припадає 60 відсотків світового ВВП.

У той же час, майже 130 країн, де живе 2,5 мільярда людей, ще не зробили жодного щеплення.

«Ця провальна стратегія буде коштувати життів і засобів до існування, дасть вірусу додаткову можливість мутувати і уникнути вакцинації, а також підірве відновлення світової економіки», - йдеться в заяві.

У ній також зазначається, що очільники ЮНІСЕФ і ВООЗ закликали світових лідерів «поглянути за межі своїх кордонів» і використовувати стратегію вакцинації, щоб покласти кінець пандемії.

Крім того, виробників вакцин закликають справедливо розподіляти обмежений запас вакцини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я планує надати усім українцям доступ до антикоронавірусної вакцини ще до кінця 2021 року.

Також ми писали, що Володимир Зеленський назвав категорії українців, які не мають права відмовитися від вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: