ВООЗ рекомендує вакцину AstraZeneca всім віковим категоріям

Читать на русском
Вакцину AstraZeneca слід використовувати для всіх дорослих категорій населення - вона може виявитися ефективною і для літніх людей.

Вакцину AstraZeneca слід використовувати для всіх дорослих категорій населення - вона може виявитися ефективною і для літніх людей.

Про це сьогодні заявила експертна панель Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє Financial Times.

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

Експерти ВООЗ відзначили, що раніше виявлені реакції імунітету на введення цієї вакцини у літніх людей з'являються і в молодших категорій пацієнтів. Через це висока ймовірність того, що вакцина буде ефективною і для вікової категорії населення старших за 65 років.

Крім цього, в ВООЗ порадили збільшити інтервал між введенням першої та другої дози до 8-12 тижнів. Результати показують, що ефективність вакцини збільшуватися паралельно з тим, як збільшуватися пауза між введенням доз одній людині.

Очікується, що найближчим часом ВООЗ схвалить AstraZeneca для екстреного використання в усьому світі.

Раніше Міністерство безпеки харчових продуктів і медикаментів Південної Кореї схвалило застосування вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca для всіх дорослих, включаючи осіб у віці 65 років і старше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: