Зеленський назвав категорії українців, які не мають права відмовитися від вакцинації

Читать на русском
Названо категорії українців, які не матимуть права на відмову від вакцини. Хоча є умова, за якої вони все-таки зможуть відмовитися, розповів президент України Володимир Зеленський
Вакцинація буде добровільною – але не для всіхAssociated Press

Після початку вакцинації від COVID-19 в Україні цей процес буде суто добровільним. Однак є категорії українців, які просто не мають права відмовлятися від вакцини – це ті люди, які працюють на державу, знаходяться на її утриманні, та мають масу контактів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Масово в школах, в університетах, в лікарнях, я вважаю, має бути. Кабмін знає мою думку. Вони повинні розробити цю програму. Я вважаю, що це правильно. Окрім приватних структур та інших ситуацій – з ними буде складніше. Я думаю, треба говорити про це: чому такі форми ми робимо. Повинні говорити з бізнесом, зі школами приватними. Наприклад, в школах: діти переносять досить легко, але вони переносять все додому. Ось складності. Тому там не може вчитель відмовитися від вакцинації, я вважаю. Просто не має права. Так як і лікарі. Наприклад, вони сьогодні працюють з COVID-хворими людьми. Не можна не вакцинуватися», - сказав він.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

Єдиний показник, коли людина на державній службі має право відмовитися від вакцинації – це алергія, або інші протипоказання, які виключають застосування вакцини, додав Зеленський.

Але в цьому випадку, на думку глави держави, людині доведеться обрати інший формат життєдіяльності, мінімізувати свої контакти та не спілкуватися з коронавірусними хворими, через те, що це становить велику загрозу для неї та для оточення людини.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявили, що Україна буде включена у першу чергу постачання вакцин від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Також ми писали, що протягом минулої доби коронавірус в нашій державі виявили у 2 141 людини, зафіксовано 47 летальних випадків, 2 697 пацієнтів одужали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: