Походження COVID: Білий дім чекає доповіді ВООЗ щодо розслідування в Ухані

Читать на русском
Сполучені Штати чекають оприлюднення результатів розслідування експертної групи ВООЗ, яка займалася вивченням обставин та причин походження коронавірусу у Китаї, а також детальної доповіді Організації з цього приводу.
Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати чекають оприлюднення результатів розслідування експертної групи ВООЗ, яка займалася вивченням обставин та причин походження коронавірусу у Китаї, а також детальної доповіді Організації з цього приводу.

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі під час брифінгу 9 лютого.

Китай заважає вченим досліджувати походження коронавірусу – ЗМІКитайська влада засекречує дослідження щодо походження коронавірусу SARS-CoV-2, який є причиною виникнення хвороби COVID-19, а також заважає незалежним дослідникам вивчати історію походження вірусу.

За її словами, США планують «детально вивчити» висновки експертів ВООЗ щодо походження коронавірусу.

«Безпосередньо ми не були залучені до проведення даного розслідування. Ми тільки з нетерпінням чекаємо детального розгляду висновків (експертної групи ВООЗ - ред.)», - зазначила Псакі.

Вона також нагадала, що Вашингтон наполягав на доступі експертів ВООЗ до Китаю та до всієї інформації, пов'язаної з початком пандемії. Також США продовжують вимагати доступу американських спеціалістів до районів та об'єктів на території Китаю.

«Ми вважаємо імперативом, щоб наша команда експертів в нашому посольстві в Пекіні та інших (місіях - ред.) - мала очі та вуха на землі», - наголосила речниця Білого дому.

Нагадаємо, міжнародні експерти провели дослідження усіх обставини появи коронавірусу в Ухані, в ході якого вони мали з’ясувати, чи були факти приховування інформації, змови або обману із боку Китаю відносно походження COVID-19. Найближчим часом ВООЗ повинна оприлюднити результати цього дослідження.

Також ми писали, що міжнародна група вчених Всесвітньої організації охорони здоров'я висунула чотири гіпотези того, як коронавірус передався людині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: