ВООЗ закликає не відмовлятися від вакцини AstraZeneca

Читать на русском
Світова спільнота не повинна відмовлятися від COVID-вакцини виробництва компанії AstraZeneca через інформацію про меншу її ефективність проти південноафриканського штаму хвороби.
Фото з відкритих джерел

Світова спільнота не повинна відмовлятися від COVID-вакцини виробництва компанії AstraZeneca через інформацію про меншу її ефективність проти південноафриканського штаму хвороби.

Про це заявила головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Сум’я Свамінатан під час брифінгу.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

За її словами, робити висновки про те, що вакцина взагалі не працює ще занадто рано, адже, за наявною інформацію, вакцина AstraZeneca таки допомагає скоротити кількість госпіталізацій.

«Ми не повинні приходити до висновку, що вакцина взагалі не працює. Було невелике дослідження, що вказує на низьку ефективність вакцини, і воно говорить нам, що потрібно більше даних», - заявила Свамінатан.

Вона додала, що препарат також допомагає знизити кількість важких випадків зараження, що дозволить знизити смертність.

«Наше головне завдання в рамках боротьби з пандемією полягає в тому, щоб знизити смертність і скоротити захворюваність», - наголосила представниця ВООЗ.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що Україна буде включена в першу чергу постачання вакцин від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Також ми писали, що впродовж минулої доби коронавірус в нашій державі виявили у 2 141 людини, зафіксовано 47 летальних випадків, 2 697 пацієнтів одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: