Скільки українці згодні платити за вакцину від COVID-19 – дослідження

Читать на русском
Українці хочуть платити за вакцину від коронавірусу не дуже великі гроші. Дороге вакцинування від COVID-19 українських громадян не цікавить.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Переважна більшість українців хотіла б платити за вакцинацію від COVID-19 не дуже багато грошей. Можливість щепитися дорогою вакциною українців не цікавить.

Про це говорять дані опитування компанії Research & Branding Group.

Компанія у своєму дослідженні опитала 1802 українці, віком від 18 років, і отримала наступні дані:

  • 13% українців готові платити за вакцину від 100 до 300 гривень,
  • 10% - 300-500 грн,
  • 5% - до 1 тис. гривень
  • 3% - до 1,5 тис. гривень
  • 1% - понад 1,5 тис. гривень

При цьому ще 44% українців вважали за краще б вакцинуватися від коронавірусу тільки в тому випадку, якщо вакцина була б безкоштовною. А кожен четвертий українець не зміг визначити для себе прийнятну вартість вакцини.

Доставляти COVID-вакцини по Україні буде приватна компанія – СтепановЧерез брак державних потужностей для переміщення вакцини від коронавірусу в Україні, її доставкою по території нашої держави буде займатися приватна компанія.

Що стосується готовності українців вакцинуватися взагалі, то тут все ще гірше. 57% респондентів не згодні робити щеплення від COVID-19, навіть за умови, що це безкоштовно. Згодні вакцинуватися тільки 29% опитаних. Для 52% опитаних українців показником до вакцинації стане ефективність вакцини, ще 12% обиратимуть вакцину по країні-виробнику, а 8% - по компанії-виробнику.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що через брак державних потужностей для переміщення вакцини від коронавірусу в Україні, її доставленням по території нашої держави займатиметься приватна компанія.

Також ми писали, що Володимир Зеленський назвав категорії українців, які не мають права відмовитися від вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: