Кабмін офіційно заборонив російську вакцину від коронавірусу

Читать на русском
Російську вакцину від коронавірусу офіційно заборонили на території України. Відповідний указ підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Російську вакцину від коронавірусу офіційно заборонили на території України. Відповідний указ підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 8 лютого 2020 року.

Згідно з постановою, на території України заборонена реєстрація вакцин та інших медпрепаратів для профілактики COVID-19, які розроблені та виготовлені в країні-агресорі.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов'язання для екстреного медичного застосування, розробку і/або виробництво яких здійснено в державі, визнаній Верховною радою державою-агресором, забороняється», - йдеться в постанові.

Постачання і перевірка вакцини інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною в рамках механізму COVAX.

При цьому наголошується, що Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України буде оцінювати користь вакцин і перевіряти матеріалів на їхню справжність при державній реєстрації в Україні під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Раніше повідомлялося, що світова спільнота не має відмовлятися від COVID-вакцини виробництва компанії AstraZeneca через інформацію про меншу її ефективності проти південноафриканського штаму хвороби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: