Доставляти COVID-вакцини по Україні буде приватна компанія – Степанов

Читать на русском
Через брак державних потужностей для переміщення вакцини від коронавірусу в Україні, її доставкою по території нашої держави буде займатися приватна компанія.
Фото: Слово і діло

Через брак державних потужностей для переміщення вакцини від коронавірусу в Україні, її доставкою по території нашої держави буде займатися приватна компанія.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

За його словами, для того, щоб зберегти вакцину у необхідному холодовому ланцюзі, МОЗ домовилося з приватною компанією, яка має необхідні потужності, про надання послуг з доставки препарату від літака до місця вакцинації.

«Нами укладений відповідний договір з приватною компанією, яка нам забезпечить весь процес, починаючи від літака, яким прибуває відповідна вакцина, збереження її на центральному складі й потім доставлення безпосередньо до місця вакцинації», - підкреслив міністр.

Степанов додав, що, наприклад, вакцина Pfizer після розморожування зберігається п’ять днів, і в МОЗ це все прораховано.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявили, що Україна буде включена у першу чергу постачання вакцин від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Також ми писали, що Володимир Зеленський назвав категорії українців, які не мають права відмовитися від вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: