У Нігерії виявили нову мутацію коронавірусу

Читать на русском
У Нігерії виявили новий штам коронавірусу, який відрізняється від тих, які раніше знайшли у Великобританії і Південній Африці.
Фото з відкритих джерел

У Нігерії виявили новий штам коронавірусу, який відрізняється від тих, які раніше знайшли у Великобританії і Південній Африці.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що глава Африканського центру з контролю за захворюваннями (CDC) Джон Нкенгасонг уточнив, що для більш детального вивчення штаму необхідні додаткові дослідження.

«Це не така мутація, як у Великобританії і Південній Африці. Дайте нам трохи часу (для дослідження – ред.), ще дуже рано», - зазначив Нкенгасонг.

За його словами, особливу тривогу викликає те, що минулого тижня Нігерія повідомила про зростання випадків захворювання коронавірусом на 52%, а Південна Африка – на 40%.

Водночас лікар зазначив, що наразі немає доказів впливу нового штаму на збільшення числа хворих в Нігерії.

Зазначимо, що в Нігерії зафіксували понад 80 тисяч випадків зараження коронавірусом. Попри те, що в цій країні проживає більше людей, ніж у будь-якій іншій країні Африки, показник заражень виявився порівняно нижче.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що новий штам коронавірусу виявили в бразильському штаті Ріо-де-Жанейро.

Також ми писали, що мутований штам коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим за звичайний, виявили британські вчені. Після цього десятки країн світу закрили кордони з Великою Британією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: