Невідомі хакери здійснили кібератаку на сайт КМДА

Читать на русском
Ввечері у середу, 10 лютого, невідомі хакери розпочали кібератаку на сайт Київської міської державної адміністрації. Киян попереджають про можливі збої у роботі порталу.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ввечері у середу, 10 лютого, невідомі хакери розпочали кібератаку на сайт Київської міської державної адміністрації. Киян попереджають про можливі збої у роботі порталу.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

В Україні зросла кількість кібератак – Держспецзв’язкуВпродовж першого тижня 2021 року в Україні зросла кількість кібератак на державні органи: система захищеного доступу держорганів до мережі Інтернет заблокувала на 32% більше атак різних видів, ніж тижнем раніше.

Він попередив про можливі збої на сайті КМДА та заявив, що його робота оперативно відновлюватиметься у разі необхідності.

«На головну сторінку порталу КМДА відбувається DDOS атака. За словами технічних спеціалістів, системи захисту налаштовані і відпрацьовують навантаження. Вибачаємося за тимчасові незручності, що можуть виникнути. Фахівці оперативно відновлюватимуть роботу сайту», - повідомив Кличко.

Зазначимо, що наразі проблем у роботі сайту не помітно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що група хакерів з України завдала шкоди європейським і американським банкам на суму близько 2,5 мільярди доларів. Хакери здійснювали масові кібератаки на сервіси банківських установ Європи і США.

Також ми писали, що впродовж 2020 року Служба безпеки України нейтралізувала понад 6 сотень кібератак на інформаційні ресурси органів влади та об’єкти критичної інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: